Известие

Collapse
No announcement yet.

Мисля да купя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мисля да купя

Здравейте.

Мисля да купя една 145-ца и имам нужда от малко информация.

Колата е много читава (поне на пръв поглед) 145, 1.8 ТС, '98-а година. Тъста ми продава коли на Горубляне и му е изпаднала от някъде. Мога да я взема много под реалната и стойност (почти без пари).

Днес я пробвах и останах изумен от състоянието и поведението на колата, но се оказа, че има проблем. Когато позагрее започват да играят оборотите.

Както си карах, като натиснах съединителя, колата започна сама да се форсира - 500 - 3000 оборота. Форсира 5-6 пъти и след това си се спира на 800 -1000 както е нормално, но пак лекичко играят. (не се чува, но стрелката леко "плава"). И така е всеки път като се изключи от скорост.

Имате ли идея от какво може да е и колко евентуално би струвал ремонта при различните варианти?

Аз се сещам за деботимер или моторчето за обороти на празен ход, но от АР не разбирам изобщо. Просто колата ме кефи и като я пробвах беше все едно караш излязла от магазина кола. Колицата е "официално" на 82 000 км и има някакви шансове наистина да е така. Май е била на някакъв фен,защото е доста гледана и глезена.

Можете ли да ми дадете и приблизителна цена за първоначалното обслужване на такава? Обичайни проблеми и недостатъци? Направи ми впечатление, че не беше толкова пъргава, колкото очаквах. Карам А4 1.8 турбо (150 к.с.) и разликата е само 6 коня,а ускорението изобщо не може да сравни въпреки разликата от 500кг. в полза на Алфата.

Предварително ви благодаря.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v

500кг. в полза на Алфата ли
    Да не би да си имал в предвид... 50кг. Даже няма и толкова по-принцип май
    Това, че е само с 6 коня по-малко... не значи, че трябва да върви като твоята.
    Имаш доста по-голям въртящ момент и турбото ти... по-бързо ги разтичва тези 150 коне при теб.
    И да уточним, че разлика в тежеста им... почти няма
    Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 10:31.
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Тва трябва да е от моторчето за празен ход, оправя се с чистене....или с ново

Иначе....онова е турбо все пак....не можеш да ги сравняваш
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Иначе....онова е турбо все пак....не можеш да ги сравняваш
        Но една Алфуна 145 2.0 ТС пък бая ще го изпоти за сметка на това
        Ако изобщо му се остави да се откъсне
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Мхм...

Добре де... някъде тук бях чел, че 145-цата е 1350 кг. Аудито ми е 1850?!? Колко тежи в действителност?

А цена за първоначално обслужване? Ако всичко и е наред имам предвид. Ролки, ремъци, филтри, труд?
          Last edited by d_koev; d.m.y г., 07:21.

Comment

Ето тук има инфо колкото искаш
            http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=1688&page=5
            146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Благодаря, колега, но съм изчел цялата тема. Там почти никъде не се споменава с кой мотор е колата, а където се споменава не е 1.8 ТС. Попитах, защото предположих, че цените варират в зависимост от модела.

Както и да е. Предполагам, че като я закарам на диагностика ще ми кажат някакви цени. Благодаря все пак.

Comment

Обслужването на 16 клапановите ТС-и е еднакво. Разлика има само при 2,0, там има допълнително и балансиращи валове - съответно ремък и ролка.

И да, килограмите са около 1250-1300
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от d_koev Покажи съобщение
                  Добре де... някъде тук бях чел, че 145-цата е 1350 кг. Аудито ми е 1850?!? Колко тежи в действителност?

А цена за първоначално обслужване? Ако всичко и е наред имам предвид. Ролки, ремъци, филтри, труд?
                  Много ми е интересно... къде го видя това Ауди да е два тона
                  Ето колко го дават примерно тук... Kerb Weight: 1195 kg

http://www.ultimatespecs.com/index.p...l=613&car=3803

И тук... Equipped Mass (kg) 1195

http://www.cars-cat.com/cars/audi/a4..._turbo_5manual

Аванта е малко по-тежък ама... чак към два тона, ниц
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

В сервизната книжка и упътване за потребителя на Ауди Няма как да е по-леко от Алфата. Имам и прелюд, който е двуврат и тежи 1350. Както и да е. Не беше в това въпроса. Не искам да влизам в спорове.

Comment

Тва е с 5 човека, два куфара, пълен резервоар и куче в сервизната книжка
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                      X